Икономика

Американските инвеститори приемат България като рискова страна, смята адвокат

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Международна конференция събра в София едни от най-добрите световни експерти  в областта на международни арбитражни процедури и инвестиционни спорове.

Конференцията беше уважена от цвета на българската правна мисъл, а д-р Кевин Карол - юрист, специализиран съветник относно правилата и законодателството, свързани с Комитетa по чуждестранните инвестиции в САЩ, като човек с изключителен опит в националната сигурност, даде един много  добър анализ.

Това каза в студиото на Euronews Primetime президентът Европейската лига за икономическо сътрудничество Бранимир Ботев.

„Д-р Карол обясни как чрез инвестиционния скрининг ние можем освен да гарантираме реално националната сигурност, и да спазваме онези санкции, които ние като партньори в НАТО и ЕК, трябва да спазваме“, посочи още Ботев.

Д-р Кевин Карол каза, че САЩ оценяват много високо България като съюзник  в НАТО, но все пак страната ни се смята за рискова дестинация по отношение на инвестициите. Американските инвеститори смятат, че ако направят неправилна инвестиция в България, те могат да попаднат под три закона – за антикорупция, за пране на пари, както и за рискови инвестиции.

Целия разговор вижте във видеото.