Общество

Измама с безплатни карти за градския транспорт в София

От Стефан Борисов Стефан Борисов Репортер

Поредна измама, предлагаща томбола, в която записалите се могат да спечелят една от 200 едногодишни безплатни карти за градския транспорт в София, се разпространява във „Фейсбук“.

След като бъде последван линкът, се попада в сайт, където човек има три опита да спечели карта за градския транспорт.

При отваряне на подаръчните кутии, винаги се печели безплатна карта, след което потребителят трябва да попълни формуляр и да заплати само пощенските разходи, за да я получи. За целта се изисква въвеждане на банковата му карта.

Гражданите на София и пътниците в градски транспорт трябва да знаят, че могат да закупят превозен документ по два начина. Единият начин е да отидат до най-близкия пункт за продажба на превозни документи на Центъра за градска мобилност. Другия момент, който би бил съществено полезен за тях, е да си заредят документите онлайн през уеб портал Sofia Traffic BG. Това е официалният портал за онлайн зареждане на Центъра за градска мобилност.

Владимир Лазаров, отдел продажби - „Център за градска мобилност“ София

 

Владимир Лазаров сподели, че сигналите за такива страници са зачестили.

Подобни измами се появяват периодично в социалните мрежи. Най-често под прицела на измамниците попадат продукти, които използваме ежедневно като козметика, разкрасителни процедури, билети за екскурзии и акаунти за платени приложения.

 

Вижте повече във видеото.