Политика

ДСБ остава в коалицията ПП-ДБ

От Euronews България Euronews България
PP DB BGNES (1) Снимка: БГНЕС/Архив

ДСБ остава в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". Това се разбира от позиция на партията.

"Оценяваме единството и устойчивостта на коалицията ПП-ДБ, като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство.

"Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа. Приемаме, че умишленото и повтарящото се бягство от отговорност за съставяне на редовно правителство, задълбочава и подхранва политическата криза", се казва в позицията на формацията.

"Осъзнаваме, че част от системните партии в страната, целенасочено отказват да носят политическата отговорност, с която е натоварено редовното правителство, и допускат страната да се ръководи от контролирани от тях служебни правителства. Сега, повече от всякога, е нужно да покажем отговорност към държавата и нацията!", допълват те. 

Днес е последният ден за преговори по поставените от "Да, България" три условия за запазване на коалиционния формат - въвеждане на оценка на кандидатите за народни представители, силна преференциална кампания и допускане на повече кандидати от гражданска квота.