Политика

Доган: Крайно време беше Пеевски да бъде изключен (Допълнена)

От Euronews България Euronews България

От пресцентъра на "ДПС-Доган" публикуваха във Facebook видео, което е част от изказването на лидера им Ахмед Доган по време на събранието на Централното оперативно бюро на Движението.

Според почетния председател на Движението, е било крайно време да бъдат изключени Делян Пеевски и приближените му. Той посочи още, че е убеден, че изключените не са чели чл. 6 от Устава на партията, убеден е още Ахмед Доган. 

 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец". Това става ясно от справка в Имотния регистър. Собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски. Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията "Сигда пропърти", информира БНР. От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк "Росенец" се плащат от фирма "Хермес солар".