Политика

Пиар експертът Диана Дамянова: В следващия парламент ще има две ДПС-та, а по-силно ще е това на Пеевски

От Диана Радева Диана Радева Водещ

"Пеевски в буквалния смисъл е разцепил ДПС на две фракции. "Човекът по сандали" трудно може да се каже, че взима адекватни решения". Така пиар експертът Диана Дамянова коментира в ефира на "Добро утро, Европа" случващото се в движението и решението на ДПС-Доган да изключи Делян Пеевски и още седем негови приближени от редиците си.    

Според Дамянова "битката в ДПС отива в съда и ако те не намерят здрав разум да се споразумеят как да използват марката "ДПС", то се очакват още дълги съсебни битки".

По думите й на предстоящия парламентарен вот през октомври ДПС ще е в невъзможност "да се яви в цялост на изборите. "Много пъти съм казвала, че един от малките острови на стабилност беше ДПС, явно сме стигнали до стадия, че всичко трябва да се разруши, за да започне от начало", посочи Дамянова. 

"Моето предвиждане е, че ще има две структури, свързани с ДПС, в следващия парламент и по-голяма ще бъде тази, оглавявана от Делян Пеевски", допълни тя. 

"Самия факт, че никой не може да "заграби партията", в този смисъл той не може просто да бъде махнат от Доган, практически ЦИК трябва да признае като подаде документи дали отговаря на условията", разясни тя. 

Целия разговор вижте във видеото.