Политика

Запрянов обяви, че би останал на поста военен министър

От Euronews България Euronews България
Gen. Atanas Zapryanov

Атанас Запрянов би останал на поста министър на отбраната в следващия служебен кабинет. Това обяви той, цитиран от БТА. Запрянов участва в столицата в почитане на паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, загинали при спасяването на човешки живот.

"Бих останал в следващия кабинет на поста министър на отбраната", каза Запрянов, който и сега заема поста в служебното правителство на Димитър Главчев.

Той уточни, че това зависи от номинираната за министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева, която има право да решава.

"Аз съм готов да изпълнявам задълженията си, това, което правя повече от 50 години – да служа на държавата и да работя за армията", посочи Запрянов.

До момента, освен Запрянов, участието си в кабинета на Грънчарова потвърдиха финансовият министър Людмила Петкова, министърът на образованието Галин Цоков, на правосъдието Мария Павлова, на земеделието Георги Тахов, на икономиката и индустрията Петко Николов, както и на регионалното развитие Виолета Коритарова. По неофициална информация настоящият заместник-министър на външните работи Иван Кондов е приел да застане начело на външно министерство. Готовност да останат и в следващото служебно правителство изразиха и министрите на отбраната, на транспорта и на културата.

Горица Грънчарова-Кожарева има срок до понеделник да представи проект на правитеслтво, а ден по-късно се очаква избраните министри да положат клетва.