България

Три пожара горят край Бургас, човек загина от задимяване

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Пожар край вилна зона "Росенец" край Бургас. Горят сухи треви и растителност. На място има един противопожарен автомобил и трима огнеборци.

Вследствие на задимяването е загинал мъж на 71 години, който е обитавал вила в района, предаде БГНЕС.

Общо три пожара горят в Бургаско към момента, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР - Бургас Цветелина Рандева. Вторияте в несебърския квартал "Черно море", където са пламнали сухи треви в район зад търговски обект. Пожарът на това място е регистриран на 8 август. В късния следобед беше потушен, но днес отново се е възобновил. На мястото са три противопожарни автомобила с десет огнеборци, служители от Държавно горско стопанство - Несебър, доброволци. 
Сухи треви и растителност горят и край село Белила. В момента там гасят три автомобила с осем огнеборци.

 

Горят къщи и борова гора и в старозагорското село Пъстрово

Огнената стихия се разпростира на няколкостотин декара. Няколко екипа на противопожарната служба и доброволци се опитват да се справят с огъня.

Два хеликоптера Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово пък изляха над 47 тона вода върху пламъците, които ядат горите между селата Левски и Елшица в Панагюрско. В локализирането и погасяването на огъня участват пожарникари, горски, военнослужещи и много доброволци. В община Панагюрище беше обявено частично бедствено положение.