Политика

Мая Манолова: Животът ни поднесе изненади - кой би предполагал разцеплението на ДПС и оставката на Нинова?

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Хората се умориха от избори, но не съм съгласна, че каквото и да е правителство би било от полза на българските граждани. Свидетели сме на нещо безпрецедентно - разпад на ДПС, задълбочаващи се проблеми в БСП, бърз разпад на новата "Величие" и пр. Животът ни поднася изненади, едно от събитията, които се случиха - кой може да предположи, че ще се разцепи ДПС или че "вечната" Корнелия Нинова ще напусне председателския пост в БСП. Така Мая Манолова, председател на "Изправи се България!", коментира в ефира на PrimeTime разговорите по съставяне на правителство с третия мандат, който бе получен от "Има такъв народ".

"Важните за хората теми изобщо не присъстват. Към мен се обръщат хора с всякакви проблеми и най-големият плоблем е безводието. Нещата са свързани - няма вода да гасят пожарите", посочи Манолова, която бе обществен защитник.

"Разпадът на политическата система буквално разпада държавността. Липсата на силно ляво в най-бедната държава в Европа извади псевдодесни, които доведоха да настоящата картина. Лидерите на основните партии са компрометирани, държавата се движи без посока и затова едно от лечебните действия е обединението на левицата", каза Манолова по повод лявото обединение.

"Ясно е, че събирането на лявото няма как да стане изведнъж. Важно е да се включат в бъдещия народен фронт или ляв фронт, да влязат абсолютно всички леви, център, социалдемократически, зелени и правозащитни организации", каза още тя.

Загърбили се довчерашни обиди, кавги и пр., но в момента залогът е много по-голям, залогът е бъдещето на България, смята тя.

Целия разговор във видеото.