Общество

Прокуратурата работи по всички възможни версии за трагедията край Елин Пелин

От Euronews България Euronews България
Elin Pelin BGNES (1) Снимка: БГНЕС

Работи се по всички възможни версии - от човешка небрежност, до повреда на някое от изделията, техническа неизправност, работим и по версия за случайно деяние, както и ще проверим версията за умишлено причинено деяние. Това съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова на брифинг пред складовете за пиротехника до Елин Пелин.

По думите ѝ огромен брой експертизи, които ще бъдат извършени,  ще дадат повече конкретика за случилото се в складовете. Изискана е цялата документация на склада, която ще бъде предоставена на разследването.

Наталия Николова обясни, че са разпитани  8 свидетеля, сред които и охранителя, и другото момче, което се е спасило от пожара.

Взривовете в складовете продължават, макар и по-глухи, което означава, че са в затворено помещение, вероятно контейнер уточни вътрешният министър Калин Стоянов. Огледът на местопроизшествието ще продължи поне седмица, защото територията е огромна, а трябва да сме сигурни, че е и безопасно, каза той.

Тежка техника прави просека през слънчогледовите насаждения, така че пожарните автомобили да се приближат максимално до складовете  и да започне поливане от безопасно разстояние. Няма опасност от взривове за населените места край Елин Пелин, категоричен беше Стоянов.

Вътрешният министър обясни, че момчето, което е избягало от склада преди пожара, е подало сигнал в 112. То е късметлия, присъствал е 10-15 до 20 минути на всичко, което се случва вътре, каза Стоянов.