Политика

Пеевски: Новото начало е факт (Обновена)

От Euronews България Euronews България

"Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България", се казва в позиция, изпратена до медиите от името на председателя на ДПС Делян Пеевски.

Изключените от ПГ на ДПС депутати и активисти на движението, подкрепящи почетния председател д-р Ахмед Доган, разбиха по-рвано днес ключалката на входната врата на партийната централа и влязоха вътре, предаде БГНЕС.

В централата на бул. "Александър Стамболийски" се извършва ремонт. Депутатите и активистите вдигнаха плаката с надписи „Кой затвори централата”, „Искаме си централата“ и “Централата е на ДПС”. Някои от тях бяха залепени по фасадата на сградата.

Изключеният от ПГ на движението Джевдет Чакъров съобщи, че кабинетите са празни, включително и този на почетния председател Доган. По думите му, "цялата информация за партията ни я няма". "Централата ще бъде отворена оттук нататък", каза той и продължи: "Историята на ДПС я няма, кабинетът на Доган е изтърбушен".

 

 

DPS Centrala BGNES1 Кадри от ремонта на кабинета на почетният председател на ДПС Ахмед Доган в централата на партията. Снимка: БГНЕС

Целият актив на ДПС - 500 души от всички структури, застава зад призива на Ахмед Доган за оставка на Делян Пеевски и останалите, посочени в обръщението на почетния председател на движението. Това заяви по-рано днес председателят на ДПС Джевдет Чакъров след среща със съпартийци, които подкрепят почетния лидер. 

"Всички призоваха за ДПС без Пеевски. Всички от целия актив категорично са решили да не се допуска каквото и да е етническо напрежение в страната. ДПС е в основата на етническия модел, ДПС е в основата на етническия мир.

Решимостта на всички 500 човека е, че няма да се позволи да има подмяна в партията. ДПС е в оздравителен процес, ще си върне ценностната система и функционирането на нормалността и спазването на демократичните принципи", заяви Чакъров след срещата.

Чакъров "превзе" централата на ДПС, Доган - официалния сайт

Официалният сайт на ДПС, който доскоро бе във владение на групата депутати около председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, вече е под контрола на хората на Почетния председател д-р Ахмед Доган, видя БГНЕС.

 

В момента на сайта всички рубрики са свалени, а на тяхно място е публикуван единствено призива на Доган за оставка на Пеевски и още петима души.

 

DPS Cenrtala BGNES2 Снимка: BGNES

Пред централата на партията има засилено полицейско присъствие. За да може да отворят и да влязат в сградата, изключените от ДПС депутати начело с Чакъров и Джейхан Ибрямов