Свят

Доналд Тръмп: Само Бог помогна да не се случи немислимото

От Euronews България Euronews България
Election 2024 Trump AP Снимка: AP

Доналд Тръмп се чувства добре след инцидента, се казва в изявление на екипа на бившия американски президент, който ще бъде кандидат на Републиканската партия на президентските избори през ноември и стана обект на покушение на митинг в Пенсилвания.

Той бе ранен леко в дясното ухо и беше изведен бързо от сцената от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени. Стрелецът беше убит.

Часове след стрелбата бяха разпространи кадри, които показват бившият президент на САЩ да слиза от самолет в Нюарк, щата Ню Джърси, предаде БНР.

Доналд Тръмп публикува и ново изявление в социалната си мрежа Truth Social след стрелбата. Републиканецът благодари на всички, които са се молили за него.

По думите му "само Бог е помогнал да не се случи немислимото".

"Няма да се страхуваме, а вместо това ще останем непоколебими във вярата си", пише бившият президент.

В публикацията си той изказва съболезнования към близките на убития по време на митинга мъж: "Молим се за възстановяването на тези, които бяха ранени, и пазим в сърцата си паметта на гражданина, който беше толкова ужасно убит", написа Тръмп.

И още: "В този момент е по-важно от всякога да бъдем единни, да покажем какви са американците и да не позволяваме на злото да победи", подчертава Тръмп.

"Обичам страната ни, обичам всички вас и очаквам с нетърпение да говоря с нашата велика нация тази седмица от Уисконсин", завършва публикацията си бившият американски президент, който ще бъде кандидат на президентските избори през ноември.