България

Румъния изпрати хеликоптери за пострадалите при катастрофата на пътя Велико Търново - Русе

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Helicopter Снимка: БГНЕС

Румъния изпраща хеликоптери за пострадалите при тежката катастрофа, станала в малките часове на денонощието на пътя Велико Търново - Русе, предаде БГНЕС.

 

По обяд на летище Горна Оряховица каца първияр хеликоптер с румънски медицински екипи, който ще прегледат настанените в болницата. Очаква се да пристигнат още четири медицински хеликоптера, тепърва ще се прецени и дали да бъдат транспортирани в Букурещ пострадалите при инцидента.

 

Катастрофата, при която автобус с румънска регистрация се удари в спрения на аварийна площадка лек автомобил и след това в дърво, стана в участъка между селата Куцина и Поликраище.

 

Трима от пътувалите в автобуса загинаха, а четвърти издъхна по-късно в болницата. Осем души бяха ранени и откарани във Великотърновската болница. Тримата пътници от село Драганово в лекия автомобил останаха невредими.

 

От Агенцията по безопасност на движението по пътищата съобшихам че инспектират мястото на инцидента, а според първоначалния оглед има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

 

В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса.

 

Повече за катастрофата вижте във видеото: