Политика

Радев: Лобисти нагнетяват лъжи срещу служебния кабинет, защото вече няма да печелят от кризата

От Euronews България Euronews България
Radev (1) Румен Радев. Снимка: БГНЕС

Решаването на кризите изисква решителни действия и приветствам отговорните действия на правителството за доставките на газ.

Това каза президентът Румен Радев, цитиран от БГНЕС.

Според него в момента "определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежения срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви действия".

"Определени лобисти губят нервите си от това, че ще им се отнеме възможността да печелят от криза, която те сами предизвикаха", каза още той и добави, че там къдетопиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше след кабинета „Борисов”, така е и след кабинета „Петков”

По отношение на газовата криза Радев заяви, че домакинствата и бизнеса искат евтини и надеждни доставки.

"Въпреки тежкото наследство, което служебният кабинет заварва - и в документално, и в техническо отношение, то ще направи максимума. И мой, и на служебното правителство приоритет е диверсификацията. Ще стане, но иска много работа, за да се навакса пропуснатото", допълни държавният глава.

Попитан дали служебното правителство не извършва политическа чистка Радев отговори с думите: 

"Политически чистки имаше при четворната коалиция".

По повод на критиките от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу действията на държавния глава, Румен Радев каза, че разривът не е между него и социалистите, а между левите хора и ръководството на партията.