Икономика

Депутатите отхвърлиха нулевото ДДС за хляба

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9397879 Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Снимка: БГНЕС

Без нулева ставка ДДС на стоките от първа необходимост.

Това решиха на първо четене депутатите, след като не приеха предложението на “Възраждане”  да се намали данъка на някои продукти. Именно заради това опозицията отново нападна управляващите, че не мислят за хората. 

Стоки като хляб, олио, брашно, млечни продукти, плодове, зеленчуци и вода ще продължаваме да купуваме с 20-процентно ДДС. Тази ставка остава в сила и за лекарствата, природния газ и електроенергията.

 

Да този момент бизнесът плаща по 500 лева за ток, имаме празно хранилище за газ. Това НС нищо не промени за икономическото състояние на българския народ.

Цончо Ганев, “Възраждане”

Вашето предложение просто е неизпълнимо. Това е едно недобро и популстко решение, което няма как да се случи, г-н Ганев. Когато излизате от трибуната да казвате неща, научене се, че има хора, които разбират, работят по това и ще вземат най добрите мерки.

Икрен Митев, “Продължаваме промяната”

И днес от “Има такъв народ” поискаха в зала да присъства и министърът на финансите. Любомир Каримански призова да не се допуска изслушване на общата политическа пропаганда на “Възраждане”.

Освен “Възраждане”, “за” гласуваха и от ГЕРБ, и ДПС, които не се изказваха от трибуната. БСП пък са “против”.