Общество

Антон Хекимян: Искаме оставката на Васил Терзиев, защото излъга гражданите

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Хубаво е, че в тази държава има институции, колкото и това да не се харесва на колегите от ПП-ДБ-СС. МВР беше днес на място, видя ситуацията и даде своите разпореждания. Но има и нещо по-важно – прокуратурата ще бъде сезирана и може би на него ще му се наложи да отиде да се обяснява там. Това каза в студиото на Euronews Primetime общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. 

„Казвам, че е хубаво да има съдействие между институциите, защото когато на Борис Бонев или на Васил Терзиев нещо не им харесва, са им виновни прокуратурата, съдът, протестиращите граждани, а днес виждаме, че и МВР и СДВР са им виновни, че са отишли там, за да си свършат работата“, каза още Хекимян.

Искаме оставката на кмета Терзиев, както и на заместник-кмета Павлов, защото тези хора излъгаха преди всичко гражданите. Това е моралната страна на нещата, тя не е маловажна. Бяха изразходвани обаче и 1,5 млн. лева.

Според Хекимян твърдението на Борис Бонев, че са изразходвани почти половин милион лева е по думи на зам.-кмета Илия Павлов, но не е предоставен реален разчет на средствата.

„А колко пари ще отидат ако все пак Васил Терзиев реши да спази решението на съда и трябва да старата организация на движение“, запита общинският съветник.

Целия разговор вижте във видеото.