Политика

Филиз Хюсменова от ДПС изненадващо се отказа от депутатското си място

От Euronews България Euronews България
Filiz Hyusmenova

След като преди 6 дни се закле като народен представител в 50-тото Народно събрание (НС), Филиз Хюсменова (бивш заместник-председател на НС) изненадващо подаде оставка днес.  Тя публикува официалното си изявление във Фейсбук страницата на "ДПС Варна", а от пресцентъра на Парламента потвърдиха за БТА, че в деловодството на НС е постъпило искането ѝ за освобождаване.

Филиз Хюсменова е депутат от парламентарната група на ДПС. На последните парламентарни избори тя беше водач на листата във Варна, откъдето е и избрана за депутат. Освен, че в миналия парламент Хюсменова бе заместник-председател на Народното събрание, в периода от 2007 г. до 2019 г. е взела три евродепутатаски мандата. Започнала е политическата си кариера още през 1994 г. През 2003 г. е "министър без портфейл" в правителството на НДСВ. През 2006 г. се присъединява към движението на права и свободи. 

 

Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората

пише Хюсменова в ицявлението си на Фейсбук страницата на "ДПС Варна"