Политика

Калоян Методиев: Ще гласувам „против“ правителство на малцинството, предложено от ГЕРБ-СДС или ДПС

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Шансовете за съставяне на правителство са 50 на 50. Казвам го така, защото в момента в държавата нищо не е сигурно, нито един от политическите субекти, които бяха днес на консултации, не е достатъчно надежден източник на информация по отношение на това дали ще има правителство. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime независимият депутат Калоян Методиев.

По думите му няма и гаранция за това дали някои от участниците в консултациите днес няма да промени мнението си в рамките не само на дни, но и на часове.

Методиев обясни и как би гласувал, ако правителство на малцинството, предложено от ГЕРБ, трябва да се гласува в Народното събрание:

За да разсеем всякакви съмнения – гласувал съм против Рая Назарян, предложена от ГЕРБ-СДС за председател на парламента, по същия начин ще гласувам и по отношение на такова предложение - на правителство на ГЕРБ или ДПС. Това трябва да е ясно, за да се спре с всякакви спекулации и опити за интриги. Не участвам в преговори и договорки.

„Преимуществото да съм сам е от една страна тежко, защото няма на кого да се опреш, седя сам. Говорим си с г-жа Нинова, но тя е в групата на БСП, докато не са я изключили, защото чувам и такива гласове. Искат да я наказват, да я изключат, чух и подобни интерпретации“, каза още Калоян Методиев.

Целия разговор вижте във видеото.