Свят

Димитър Гърдев: Евентуално връщане на Тръмп няма да доведе до рязка промяна в политиката към Украйна

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„Ние имаме ясна и точна позиция, изразена в становището на нашия лидер. Нашите ходове са ясни, открити, заявени са предварително и са публично оповестени.“

Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ бившият депутат от „Има такъв народ“ Димитър Гърдев относно възможността партията му да подкрепи правителство с първия или втория мандат. Той коментира и най-актуалните събития в международен план.

По думите на Гърдев евентуално избиране на Тръмп за президент няма да доведе до рязка промяна на американската политика по отношение на войната на Русия срещу Украйна.

„Американската политика е базирана на определени документи и доктрина, концепция. Основният вектор и основната насока е дадена. Всеки един американски президент естествено има възможност да усили или да намали действията по това направление, но не и да го промени“, смята международният анализатор.

„Не смятам, че Доналд Тръмп е лесен за преговаряне и отстъпчив. Той е изключително действен и решителен политик. Нанесе два ракетни удара в Сирия, независимо, че руските сили бяха там. Предшествениците му – Барак Обама и Хилъри Клинтън само се заканваха“, отбеляза Гърдев.

По неговите думи американското общество е изключително разделено и какъвто и да е резултатът от президентските избори наесен, едната част от обществото няма да го приеме.

 

Целия разговор вижте във видеото.