Политика

Политолог: Американците вярват, че Тръмп би управлявал по-добре икономиката и затова ще му се доверят

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Осъдителната присъда на Доналд Тръмп няма да има ефект. Американското общество е изключително политизирано, и кавито и да са присъдите срещу него, то те няма повлияят на отношението на избирателите. Това мнение изрази в ефира на PrimeTime политологът Мартин Табаков относно президентските избори в САЩ, които са през есента. 

"Основната динамика на тези избори е дали харесваш или не Доналд Тръмп. Байдън стои по-встрани в цялата предизборна ситуация", допълни Табаков.

По думите му битката се води сред така наречените "независими избиратели", които все още не са решили за кого да гласуват.

 

Значително по-голяма част отговорят, че Тръмп би управлявал по-добре икономиката на САЩ, което е най-важно за американските избиратели. 

Мартин Табаков

По мнението на Табаков "Джо Байдън е слаб кандидат, което ще бъде използвано в голяма степен от Доналд Тръмп". 

А по повод предстоящата мирна конференция в Швейцария, политологът коментира, че са "минимални шансовете за постигане на мир за Украйна". Като пример посочи отказа от участие на китайския лидер Си Дзинпин, както и отсъствието на представители на Русия.  

"Байдън най-вероятно няма да посети тази конференция, което допълнително усложнява перспективите на форума. Най-вероятно и нивото на европейски представители няма да е високо", посочи още Мартин Табаков.  

Целия разговор във видеото.