Спорт

Украйна стигна до успех след обрат над Словакия

От Euronews България Euronews България
Ukraine Facebook Снимка: Фейсбук

Украйна победи с 2:1 Словакия в мача от група "Е" на Евро 2024 и запази шансовете си да продължи в следващата фаза. Украинците, които загубиха катастрофално първата си среща с 0:3 от Румъния, днес изоставаха на почивката, но стигнаха до успеха с два гола през второто полувреме.

Сред титулярите на "жълто-сините" не попадна вратарят Андрий Лунин. Вместо звездата на Реал (Мадрид) днес между гредите застана Анатолий Трубин.

В Дюселдорф словаците поведоха с попадение на Иван Шранц в 17-ата минута, който пък отбеляза втория си гол на шампионата.

Украйна изравни в 54-ата минута, след като Олександър Зинченко подаде към Микола Шарапенко, а той беше точен за 1:1. 10 минути преди края на редовното време Роман Яремчук даде аванс на тима, воден от Серхий Ребров.

По този начин отборите на Румъния, Украйна и Словакия вече имат по три точки в групата, а фаворитът в нея Белгия е се намира на дъното. Утре от 22:00 ч. северните ни съседи се изправят именно срещу “червените дяволи” във втория мач за двата отбора от програмата на европейските финали.