Общество

Диагнозата на д-р Мирослав Ненков за българските политици: „Остра кретеноидна дегенерация“

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Това изглежда като остра кретеноидна дегенерация“. Така, с цитат от свой колега – лекар, описа политическия живот в страната ни бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков. В ефира на „Добро утро, Европа“ той обясни, че друга диагноза, която може да бъде поставена в “видиотяване“ .

Аз не разбирам този тип действия на политиците ни, на всички политици, независимо дали на тези, които харесваме или не. Този тип действия отблъскват хората като мен. Има дългогодишна традиция в нашия парламент – председателят на парламента да бъде избиран от най-голямата група. Защо тези, които нямат добър електорален резултат, да не подкрепят тази традиция?

По думите на д-р Ненков, това е сигнал към най-твърдото ядро от избиратели на партиите, но според него това е „политика на глупостта“.

„70% от нас не отидоха да гласуват, така че ще гледаме това представление, докато ние го позволяваме. Политиците са това, което ние сме изпратили в парламента, да, една много малка част от нас ги изпрати, но те са там легално“, коментира още д-р Мирослав Ненков.

Целия разговор вижте във видеото.