Спорт

Григор Димитров отпадна рано от турнира в "Куинс"

От Euronews България Euronews България
Grigorkorda Bgnes Снимка: БГНЕС

Григор Димитров приключи участието си на турнира от сериите АТР 500 в „Куинс“. Първата ни ракета загуби с 1:2 сета от американеца Себастиан Корда след 4:6, 6:3, 5:7 за 2 часа игра. Поражението ще извади Димитров от топ 10. След обновяването в понеделник той ще отстъпи с едно място в световната ранглиста и вече ще бъде под №11.

В началото на двубоя и двамата взимаха подаванията си, но при 3:3 в първия сет Димитров изостана с 0:40. Българинът спаси четири точки за пробив, но при петия опит Корда успя да поведе, а след това не срещна проблеми проблеми да затвори сета.

Григор трябваше да спасява три възможности за пробив и в началото на втората част, но тогава се справи, а след това на съумя да вземе подаването на съперника си, за да поведе с 3:1. Той не изпусна аванса си и прати мача в трети сет. В решителната част при 5:6 Димитров допусна мачбол, а Корда го реализира.

Така световният № 10 напуска турнира на трева след ранно поражение. Хасковлията е шампион в "Куинс" за 2014 година след драматичен финал срещу испанеца Фелисиано Лопес.