Политика

Нинова към членовете на БСП: Не давайте партията на търговците

От Euronews България Euronews България
Kornelia Ninova BGNES (1) Снимка: BGNES архив

С отворено писмо към социалистите лидерът на БСП Корнелия Нинова заявява, че поема отговорността за тежката загуба на изборите 2 в 1, заради което подава оставка, но предупреди, че идват тежки месеци и съветва социалистите да се стремят да не бъде отнето правото им на пряк избор на новия председател на БСП, предаде БНР.

В отвореното писмо Корнелия Нинова заявява, че няма да участва в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения лична намеса в решенията на колективните органи на партията. Подалият оставка лидер на БСП ще работи в парламента.

Нинова заявява, че е правила грешки, но никога не е предала или продала БСП. Тя предупреждава, че идват тежки месеци и дава да пример, че вече в БСП има изказвания, които представляват отстъпление от дългогодишни позиции.

Нинова съветва да не се позволява партията да бъде превзета отвътре - с отнемане на най-демократичното право на пряк избор на председател: Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите – казва Корнелия Нинова и добавя, че месец септември ще бъде интересен за БСП.