Политика

Директорът на столичната "Топлофикация" е подал оставка

От Euronews България Euronews България
Toplofikacia BGNES Снимка: БГНЕС, архив

Изпълнителният директор на "Топлофикация - София" Александър Александров е подал оставка. Това става, след като лидерът на "Спаси София" Борис Бонев изнесе информация, че Александров е подписвал договори за ремонти и други дейности, които след това са се изпълнявали от фирма на жената, с която живее на семейни начала.

В позиция до медиите вече бившият директор обяснява, че причината за решението му е "нежеланието му да бъде повод и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват авторитета му и целят да поставят под съмнение професионалната му експертиза и етика".

Александър Александров беше избран за директор на столичната "Топлофикация" в мандата на миналия Общински съвет - по предложение и с гласовете на ГЕРБ, и с мнозинството на коалицията ВМРО - "Атака".

"Нужна е коренна промяна на управлението на общинските дружества, откъдето се източват стотици милиони. Затова трябва незабавно да бъдат обявени конкурси за избор на нови ръководства, като процесът трябва да е прозрачен, честен и открит. Търим истински професионалисти, а не партийни калинки", написа като реакция Борис Бонев във Фейсбук.