Спорт

"Лудогорец" започва строежа на нов сектор "А" на стадион "Хювефарма Арена"

От Euronews България Euronews България
Ludogoretsstadion Bgnes Снимка: БГНЕС

Лудогорец ще започне строителството на нов сектор А на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Ръководството на шампионите даде пресконференция преди началото на подготовката за новия сезон, на която изпълнителният директор Ангел Петричев съобщи, че остават броени дни до издаването на разрешително за строеж.

"На финалната права сме. В много скоро време "Лудогорец" ще разполага с един модерен сектор, който ще предлага комфорт на всички посетители", каза Петричев.

Според него строителството ще продължи около 18 месеца, а с новия сектор капацитетът на стадиона ще нарасне до малко над 12 хил. места.

На брифинга "орлите" представиха и първото си ново попълнение - вратаря Хенрик Бонман. Спортният директор на клуба Георги Караманджуков заяви, че ще има още нови играчи и че клубът няма намерение да се разделя с основни футболисти.

Старшитреньорът Георги Дерменджиев пък засегна темата с натоварения график на "орлите".

"Времето ни за работа е малко, съобразени и с пауза, която дадохме на играчите. Ние сме изиграли 58 мача, Черно море имат мисля, че 32 - не знам колко точно. Може да видите за какво става въпрос. Вие знаете какво нещо е това да се изиграе един такъв сезон, какво е натовареността на играчите и какъв е тренировъчният процес. Отборът е добре окомплектован. Имаме един нов играч, но ще има и още нови. Имаме достатъчно играчи на всички постове. Ще вземем такива, които ще бъдат по-висока класа" заяви Дерменджиев.