Политика

След вота за НС: Кирил Петков и Атанас Атанасов към момента не говорят за оставки

От Euronews България Euronews България
Atanas Atanasov Kiril Petkov FB

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов ще иска вот на доверие от членовете и симпатизантите на формацията. Това стана ясно от разпространена до медиите позиция.

Атанасов заявява, че според него ДСБ показват запазване на парламентарното си представителство и представителството в Европейския парламент, но предстои вътрешен анализ в партията.

"Убеден съм, че независимо от допуснатите грешки, ние постигнахме един категоричен успех - консолидация на демократичната общност, която няма аналог за последните 2 десетилетия и тя трябва да продължи с привличането на нови партньори от политическия и гражданския сектор", се посочва още в изявлението.

За разлика от Атанасов, вчера председателят на "Да, България" Христо Иванов подаде оставка и се отказа от депутатско място в новия парламент.

Доста по-лаконичен в профила си във Фейсбук, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че "днес се събираме да осмислим новата ситуация в дълбочина. Три неща са ясни: ще бъдем силна и градивна опозиция, ще сме най-твърдите защитници за продължаване на европейския модел в България, където благата се разпределят честно, ще се борим срещу всеки опит за кражба и корупция. Виждам, че има сила и потенциал в обществото да продължим промяната на страната ни. Ще очертаем пътя напред заедно", пише Петков.

 

Още реакции на провелите се у нас и в Европа избори - вижте в новинарската емисия на Евронюз България от 15:00 ч.: