България

НКЖИ отговори на БСП: Алексова остави компанията без горива и застраховки

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Zlatin Krumov Генералният директор на ДП НКЖИ инж. Златин Крумов. Снимка: БГНЕС

Гергана Алексова е освободена от длъжност заради очевидното ѝ несправяне с поставените задачи, въпреки огромното желание, което имаше и политическата подкрепа, която получи по време на коалиционното правителство.

Това заяви генералният директор на ДП НКЖИ инж. Златин Крумов на извънреден брифинг в компанията по повод отправени по-рано твърдения от страна на БСП, че уволнението е политическо, предаде БГНЕС.

Той подчерта, че благодарение на „огромната експертиза” на г-жа Алексова компанията е останала без горива и застраховка трудова злополука на служителите, за което се е наложило екипът на компанията да работи извънредно и да поема огромни рискове.

Приемам решението рационално и не емоционално, каза още той.

 

Никога в НКЖИ не е оказван натиск и никога не сме позволявали да има корупционни практики. Никога не ми е било приятно да бъда заплашван, каквито заплахи получих днес и ако това е цената компанията да работи нормално и прозрачно, съм, готов да я платя.

инж. Златин Крумов

Той определи случая като политическа репресия и каза, че е готов да плати цената, ако НКЖИ ще работи прозрачно. Крумов съобщи, че вече е сезирал органите на реда.