Политика

БСП: Не очаквахме удари от президента, уволниха кадър на БСП в НКЖИ още първия ден

От Георги Колев Георги Колев Редактор
BSP Георги Свиленски и Борислав Гуцанов дадоха брифинг в централата на БСП. Снимка: БГНЕС

Най-малко очаквахме най-големите удари да ги получим от президента. Такива удари нямаше по времето на Борисов и това ни учудва. Иначе напрежение няма как да има, молбата ни е да не се занимава с БСП през следващите два месеца.

Това заяви Георги Свиленски от БСП на пресконференция в централата на партията, предаде БГНЕС.

Борислав Гуцанов обяви, че още в първия ден след встъпването в длъжност на служебния кабинет е уволнен от НКЖИ заместник-изпълнителният директор на дружеството Гергана Алексова , която е член на левицата.

"Тя е член на БСП и работи в компанията повече от 4 години. С безспорна експертиза и минала през цялата йерархия в НКЖИ", категоричен беше Гуцанов. По думите му, Алексова е била започнала да разглежда

"определени сделки за доставките в компанията и да не се окаже, че именно това са причините за освобождаването й"

Той обясни, че ще се въздържи да нарече действията реваншизъм, но според него това дава изключително лош сигнал. "Не е нормално подобно нещо да се случва и то в една компания, която е с особен обществен интерес и борави с огромни средства и трябва да се внимава какво става там", обясниха от левицата.

Основният ангажимент на служебния кабинет е да провежда изборите, съветвам ги да видят дали няма проблем с машините, да видят договорите. Вместо да се занимават с това, което им е вменила Конституцията, те се занимават с реваншизъм към един от участниците в изборите, продължи Свиленски.

По думите му, държавата не е в някаква нестабилност, в каквато се опитват от президентската институция да внушават на българското общество.

Как точно с уволнението на директор на НКЖИ ще възстановяват стабилността в държавата, попита Свиленски.

От брифинга на „Позитано” 20 стана ясно, че в петък Националният съвет на БСП ще даде старт на предизборната кампания.