АвтоФест

Търгът "L'astarossa" - само за фенове на Ferrari

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
DSC00869 Monaco Car Auctions

Ако сте фенове на една от най-обичаните и лесно разпознаваеми автомобилни марки - Ferrari (Кончетата от Модена), тук ще ви се завие свят. Знаете ли, че има Zagato версия на модела от началото на 90-те години - 348, от която са произведени едва 9 автомобила? Едва ли, но сега вече знаете - този ценен екземпляр е един от многото, участващи в търга, организиран от Monaco Car Auctions, който ще се проведе на 8-ми юни в експоцентъра Грималди в Монако.

Предметите, например, включват каска, подписана от Шумахер с дизайна от Гран При на Сузука от 98-ма. Спойлер от болида на Ники Лауда от Формула 1 и снимка на Енцо Ферари, подписана от самата легенда и основател на компанията.

А списъкът при автомобилите има модели в доста необичайни цветове за марката 512 TR в доста необичайния цвят "Viola Hong Kong", жълта "Giallo" Testarossa Monodado, 575М в също необичайния "Blu Tour de France".

Докато при заводските модели правят впечатление кървавочервено 599 GTO и Enzo с изклюително скромен пробег от 7700 километра, както и последната итерация на Testarossa - F512M.

А това пък, е спойлер от болида на легендата Ники Лауда във Формула 1: