Цвят

Рибарско градче в Англия се бори за парите на Холивуд

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Гримзби не се отличава от много други градчета в североизточна Англия. Населен е с рибари и работници, които се борят за прехраната си. Но Гримзби мечтае да стане център на филмопроизводството. Да привлече големите имена от киноиндустрията. Старите сгради по улиците и пристанището са чудесни декори, а местната общност има планове да построи професионално студио за снимане на филми и телевизионни предавания.

Лондон е надценен, старите му сгради са изчезнали. Продуцентите търсят нещо различно. Затова ние усещаме, че могат да дойдат в нашия град.

Ема Лингард – управител на Касба Гримзби, „Асоциирани британски пристанища“

Построен е цял филмов квартал – Касба – около знакови исторически сгради. Основен инвеститор е „Асоциация Британски пристанища“. Гримзби осигурява локации за снимките на филма „Изкупление“ от 2007 г, с Кийра Найтли и Джеймс Макавой в главните роли. Дори се превръща във военновременен Лондон в драмата на Netflix “Тела“. Местният актьорски талант също не е за подценяване.

Това се отплаща на хората, които се гордеят, че са от Гримзби, имат визия и са сигурни в нея. Може би е време за промяна. Надяваме се, че филмовата индустрия ще дойде тук.

Томас Търгус – актьор от Гримзби

Местните са готови да сервират риба и чипс и на Брад Пит, ако ги посети.

Освен филмовите страсти, Гримзби и съседният град Клийторпс ще станат част от бойното поле на предстоящите национални избори в Обединеното кралство.

Сега и консерваторите, и лейбъристите ще опитат да убедят избирателите, че ако ги подкрепят, те няма да ги забравят.

Но Гримзби се цели в звездите и иска щастлив завършек, в типично холивудски стил.