Общество

Дерматолог: Стареенето започва след 25-годишна възраст, тогава трябва да започне и грижата за кожата

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Клетъчните технологии са бъдещето в естетичната медицина. Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ дерматологът д-р Мария Тончева. Стареенето започва между 20-25 години, тогава трябва да започне и грижата за кожата, посочи експертът.

„Стареенето започва между 20 и 25 години, когато намалява производствено растежен хормон, който се отразява на цялата регенеративна способност на организма“, отбеляза д-р Тончева.

Колкото по-рано започнете да се грижите за кожата си, толкова по-добре е. Ако човек се грижи добре за кожата си на 30-годишна възраст, то на 50 години ще изглежда наистина много добре.

д-р Мария Тончева, дерматолог

„Превенцията е нещото, което предотвратява появата на дълбоки бръчки, които изискват разбира се и по-съществени намеси. Превенция с регенеративни методи е нещото, което аз препоръчвам да бъде започнато между 25 и 35 години“, подчерта д-р Тончева.

„Клетъчните технологии навлизат стимулацията на стволовите клетки, не само в кожата, но и в всички органи. Така че това е бъдещето и то вече е и в България“, обясни още тя.

 

Вижте цялото интервю във видеото.