Култура

Опашки за изкуство: Народният театър пусна билети от 10 лева по случай 24 май

От Рая Стоянова Рая Стоянова Репортер

Вече втори ден продължава кампанията на Народния театър „Иван Вазов“, която дава на зрителите възможност да купят билет на цена от едва 10 лв. по повод 24 май. През първия ден са били купени над 3600 билета.

„Намираме се в втория ден от кампанията на Народен театър „Иван Вазов“, посветена на празника на българската духовност и култура 24 май, в рамките на която театърът предоставя възможност на всички свои зрители да закупят билети за всички представления, без гостуващите спектакли, на цена от 10 лева. Кампанията стартира вчера. През целия ден имаше опашки от зрители, които бяха жадни за театър да си купят билети. Кампанията ще продължи и утре“, обясни Катя Попчева – експерт „Продажби и програмиране“ в Народния театър.

Отделно има голям ръст на онлайн продажбите на билети, които са на нормални цени, обясни още Попчева.

„На практика Народен театър „Иван Вазов“ прави дългосрочна инвестиция в своята публика, давайки възможност на хората да имат достъп до това наистина прекрасно изкуство. Искам да уточня, че ние и през целия сезон имаме периодични кампании за намаляване цената на билетите. Искаме да мотивираме все повече нови публики да влизат в този прекрасен театър“, подчерта тя.

Касите за билети отварят в 9:30 ч. и са отворени до 19:30 ч. Билети могат да бъдат закупени и онлайн.

 

Вижте още във видеото.