Европа

Покровск в Донецка област се превърна в "гореща точка" във войната

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Руски дронове са поразили енергийни обекти и са оставили без електричество части от Сумска област на Украйна, съобщиха регионалните власти.

Безпилотните апарати са атакували цели в градовете Шостка и Конотоп, североизточно от Киев и по границата с Русия. Аварийни екипи работят за възстановяване на електроподаването.

Ожесточените боеве в Покровското направление в Източна Украйна принудиха украинските войски да предприемат "маневри", съобщи Генералният щаб на украинската армия.

Ситуацията в направление Покровск и в други – Краматорск и Курахове – остава изключително тежка и сега там се водят по-голямата част от бойните действия. В Харковска област – нашите сили унищожават окупатора и резултатите са осезаеми.

Володимир Зеленски – президент на Украйна

След като преди малко повече от седмица руските войски започнаха настъпление в североизточната Харковска област, Украйна предупреди, че се наблюдава струпване на руски сили и около съседната Сумска област и че това може да е признак за предстояща офанзива и там.

Подложените на голямо напрежение украински войски се опитват да забавят врага на фронта в Харковска област, като използват въоръжени с бомби дронове, за да унищожат бронирана техника и превозни средства.