Политика

Петков към Донев: Условия за апокалипсис в България няма

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Petkov Donev Служебният премиер Гълъб Донев пое караула от Кирил Петков. Снимка: БГНЕС

Условия за апокалипсис в България няма.

Това заяви Кирил Петков, който предаде властта на Гълъб Донев, предаде БГНЕС.

Погрижихме се да има помощи за отопление през зимата, погрижихме се хората да не усетят ръста на цените на тока и сложихме таван за цените на тока на бизнеса. Само за 7 месеца направихме истинска газова диверсификация, което ще ви помогне да се справите с последствията от енергийната криза. С пускането на газовата връзка с Гърция от края на септември хората могат да усетят съществено намаляване на цените. Количествата ще стигнат до пролетта, добави Петков.

Увеличихме заплатите на учителите, помощи за уязвимите групи, оставяме излишък от 1,5 млрд. лева, в държавната хазна има над 8,5 млрд. лева. 13 млрд. осигурихме по Плана за възстановяване, изброи Петков.

 

Надявам се да продължите нашия път в борбата с корупцията.

Кирил Петков

Разчитам на новите министри да не забравят, че нашето правителство беше свалено толкова бързо, защото ударихме схемата в пътния транспорт, железопътния транспорт. Тази битка трябва да продължи, каза още Петков.

Очаквам работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин. Умни решения съобразени със законите, умни и ефективни решения, които имат за цел подобряване живота на хората, а не са поредните политически послания, пък отговори служебният премиер Гълъб Донев при приемането на властта от Кирил Петков.

 

Предстоят месеци, в които политическите страсти ще са нажежени. Служебното правителство има за задача да възстанови добрия тон, диалога в обществените отношения. Има надежда все още, че ще е възможен диалогът.

Гълъб Донев

Цената на природния газ, цените на горивата, рекордната инфлация, протестът на пътностроителните фирми са приоритетите пред служебния кабинет, добави още Донев.