Спорт

Байер (Леверкузен) пренаписа историята и стана първият клуб с цял сезон без загуба в германската Бундеслига

От Euronews България Euronews България
443715296 366426339745802 1663275075323705818 N Снимка: Facebook

Байер (Леверкузен) направи историческо постижение, след като завърши сезона в немската Бундеслига без нито една загуба. В последния кръг играчите на Шаби Алонсо победиха Аугсбург с 2:1 у дома и така станаха първият клуб в историята без поражение през цялата кампания, записвайки 28 победи и 6 равенства в 34-те кръга на шампионата.

Освен това, "Аспирините" не са допускали поражение във всички турнири от началото на сезона, увеличавайки серията си на 51 двубоя - 42 победи и 9 равенства.

Виктор Бонифейс и Роберт Андрих дадоха солидна преднина на домакините още до 27-ата минута, а силите на Аугсбург стигнаха за един гол през втората част, дело на Мерт Комур.

Байер вече подобри рекорда за най-дълга серия без загуба във всички турнири в Европа, а до края на сезона за "аспирините" остават два мача - финал на Лига Европа срещу Аталанта и финал за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн.

В същото време Байерн Мюнхен записа поражение от Хофенхайм с 2:4 в последния мач на Томас Тухел начело на баварците и така тимът финишира на трета позиция в крайното класиране, с точка по-малко от втория Щутгарт, който разби Борусия (Мьонхенгладбах) с 4:0.

Участници в Шампионска лига от Германия следващия сезон ще бъдат още РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд, а в Лига Европа ще играе Айнтахт (Франкфурт). Квалификации за Лигата на конференциите пък чакат Хофенхайм. Бараж за оставане в Бундеслигата ще играе Бохум. Кьолн и Дармщад изпадат.