Политика

Кирил Петков за катастрофата с автомобил на НСО: Всичко се използва за кални политически внушения

От Euronews България Euronews България
Kiril Petkov BGNES

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков хвърли повече светлина за катастрофа, в която участва колата на НСО, с която той се придвижва. Според Петков инцидентът се използва с политически цели, за да се правят неверни внушения за него.

"Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за много хора няма граници на човешкото - всичко се използва за кални политически внушения. Няма да им отговарям, но е важно обществото да знае няколко факта, за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма", споделя той на страницата си във Фейсбук. 

"Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. В последсвие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха. Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели. Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми. Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината", посочва той.

Допълва, че "държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, съпругата в инцидента, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти на ден за нейното състояние. Засега положението й е стабилно и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се подобрява. Ще продължа всеки ден да следя състоянието й и, каквото зависи от мен, ще го направя, за да помогна".

"По време на инцидента седях на задната седалка от дясно - задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Следващите си действия описах в детайл в предишен пост. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации", разяснява бившият премиер.