Европа

Посетители и спортисти на Олимпийските игри в Париж ще се насладят на храна на ниво „златен медал“

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Спортистите и посетителите на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. ще получат удоволствие не само от спортното събитие. Това е така, защото храната, която се предлага, също е на ниво златен медал - пресен хляб, избрани сирена и изискани ястия, приготвени от някои от най-добрите френски готвачи. Очаква се всеки ден да бъдат сервирани около 40 000 порции на повече от 15 000 спортисти от 200 различни държави, настанени в олимпийското село. Тазгодишните менюта включват и богат избор от вегетариански рецепти.

Това е богато разнообразие, огромно количество рецепти, които ще бъдат на растителна основа. Те ще бъдат предоставени и на широката публика. Надявам се, стискам палци, че приготвеното ще им хареса.

Филип Вурц, мениджър по храните и напитките на Олимпийските игри Париж 2024 г.

Френската компания за хранителни услуги Sodexo Live! съобщи, че е създала общо 500 рецепти, които ще се сервират в седяща трапезария за до 3500 спортисти в селото. Спортистите ще имат достъп и до щандове за храна „вземи и тръгни“, включително един, посветен изключително на френската кухня, приготвена от специалисти.

Исках да приготвя рецепти, които са едновременно богати, гурме, знаете и много апетитни. И в същото време да са доста лесни за разбиране. Мисля, че кроасанът е символ на Париж и за мен беше съвсем очевидно да направя кроасан, който да мога да завъртя.

Амандин Шайно, главен готвач в ресторант Pouliche

Олимпийските игри в Париж през 2024 г. ще се проведат от 26 юли до 11 август и обещават да бъдат удоволствие както за спортните фенове, така и за гурманите.