Европа

Българите могат да допринесат много за ЕС, убеден е посланикът на Белгия у нас

От Рая Стоянова Рая Стоянова Репортер

С наближаването на изборите "2 в 1", политици, служители на европейски институции и дипломати търсят близост с младежите у нас. Българите могат да допринесат много за ЕС, категоричен е  посланикът на Белгия у нас Фредерик Мьорис.

 

Колко важно за Европа е България да бъде активна в предстоящите избори? Отговорът даде Посланикът на Белгия у нас Фредерик Мьорис. 

 

Много важно българските граждани да знаят своите права и  своите задължения и отговорности, защото това е нещо, което ние в Белгия силно ценим. Европа не е само за правата, но и за отговорностите. Ако искаме да имаме институция, която работи и може да постига резултати, всички ние трябва да поемем своята част от отговорността. Българите могат да допринесат много за блока. Знаем, че те разчитат на Европа, но те трябва да знаят, че и ние разчитаме на тях, за да имаме успешна и просперираща Европа.

Фредерик Мьорис, посланик на Белгия у нас

Младите българи трябва да знаят какво представляват европейските идеи, заяви Мустафа Хаджи Сюлейман, председател на JEF-Европейски федералисти в България.

Предстои младежите да се срещнат и с представители на Европарламента.