Музика

Кралете на електронния поп Pet Shop Boys издадоха нов албум

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Танци в кухнята, прессъобщения, генерирани от изкуствен интелект и раздразнение на фен, който си прави селфи на фона на концертно изпълнение – всички тези неща минават през съзнанието на двамата членове на британския електронен дует Pet Shop Boys, докато подготвят новия си албум.

Nonetheless (“Въпреки това“) излезе в петък – 40 години (и 50 милиона продадени записа) след като Нийл Тенант и Крис Лоу се изстрелват към славата със сингъла West End Girls.

Двамата музиканти твърдят, че избягват странните тенденции, на въпрос как успяват да останат актуални днес.

Никога не сме се интересували дали ни харесват. Много хора полагат усилия да бъдат харесани. Но когато се опитваш твърде много, не се получава, става точно обратното. Така че ние следваме нашите инстинкти.

Нийл Тенант – Pet Shop Boys

Доказателство за актуалността им – класически техни хитове се използват като сюжетни точки в два филма от миналата година: караоке сцена в Saltburn, която включва песента Rent и коледна сцена в All of Us Strangers, в която звучи кавъра на Елвис Пресли Always on My Mind.

Последният албум на дуета е оптимистично предложение, въпреки че е записан по време на пандемията от коронавирус, когато много хора бяха затворени в къщите си.

Беше много продуктивно време. Затова албумът звучи така оптимистично. Животът беше различен, без напрежение, освен това, че не се опитвахме да се разболеем.

Нийл Тенант – Pet Shop Boys

Сингълът Loneliness е адресиран към социалната изолация по време на пандемията. Друга песен – Why Am I Dancing? - показва Нийл Тенант как танцува в кухнята си.

Pet Shop Boys ще популяризират албума Nonetheless с 5 концерта в Кралската опера в Лондон през юли. Но не се опитвайте да си направите селфи, докато са на сцената, защото не харесват това и ще ви обърнат гръб.