АвтоФест

Продават на търг впечатляващ автомобил на Bugatti

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
BV24 R0001 001 Сотбис

Bugatti Veyron е един от най-бързите автомобили в историята и при появата си през 2005-та година, той чупи редица рекорди за максимална скорост, а характеристиките на модела си остават впечатляващи със своя 8.0-литров W-образен бензинов двигател с цели шестнадесет цилиндъра и четири турбокомпресора. Модел, лесно преминавал границата от 400 километра в час.

 

 

През годините, от компанията пускат многократно лимитирани и единични екземпляри с впечатляваща визия, но този е създаден изцяло по изискванията на клиента, който е бил вдъхновен от видео поредицата "Трансформърс", която до момента на създаването му има излъчени вече 4 епизода и става популярна по цял свят.

А елементите са видни - двутоналната синя мозайка в предната част и страните, която е ръчно създадена с боя, а не винил или нещо нетрайно, части от вътрешността със същата тази мозайка, както и вградената в подлакътника метална плочка. Интериорът също е основно в този изкрящосин цвят с безупречни детайли и качество на изработка, с които се слави компанията.

Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse излиза през 2012-а година и се произвежда до 2015-а като една от последните и най-мощни версии на модела, но с открит "тарга" покрив с мощност от цели 1200 конски сили и 1500 нютонметра въртящ момент, което означава впечатляващо ускорение от 0 до 100 километра в час за 2.6 секунди и "ограничена" колкото и нелепо да звучи това максимална скорост от 375 км/ч.

Въпросният автомобил, който виждате на снимките, е толкова впечатляващ, че от аукционна къща Сотбис са организирали отделен търг, който ще се проведе между 1-ви и 3-ти май. Той прекарва живота си в Андора и изминава повече от скромните 5200 километра за съществуването си.

Линк към търга: