Спорт

Alfa Romeo смени името на бъдещ свой модел

От Ангел Харизанов Ангел Харизанов Водещ
Alfa Alfa Romeo

Италианското законодателство не позволява на продукти, които са произвеждани в други държави, да носят имена на италиански градове и типични италиански продукти и названия. По този повод Alfa Romeo ще трябва да прекръсти новия си модел кросоувър Milano, който бе представен преди броени дни.

Компанията ще произвежда този автомобил в Полша, което е в разрез със закона и от легендарния производител веднага излязоха с прессъобщение и съответно ново име на модела, което лежи дълбоко в историята им.

"Junior" е изборът на ръководството им, като за това изпълнителният директор на компанията Жан Филип-Импарато споделя: „Напълно сме наясно, че този момент ще остане запечатан в историята на марката. Това е голяма отговорност, но в същото време е и вълнуващ момент. Изборът на името Alfa Romeo Junior е напълно естествен, тъй като то е силно свързано с историята на марката и от самото начало е сред любимите ни и сред предпочитаните от феновете. Като екип, ние отново избираме да споделим страстта си към Alfa Romeo и да направим продукта и нашите клиенти приоритет."

"GT 1300 Junior" е един от най-разпознаваемите модели на компанията, произвеждан в края на 60-те године на миналия век с близо 100 хиляди продадени екземпляра.