Политика

Декларация на "Възраждане" за края на парламента:  Безвремие е думата, която описва изминалите 8 месеца

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Kostadin Kostadinov Lидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов. Снимка: БГНЕС

47-ото Народно събрание се закри официално и остава в историята. То бе разпуснато от временно изпълняващия длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов. Преди закриването на заседанието партиите изчетоха своите финални декларации. 

 

Декларация на "Възраждане":

Безвремие е думата, която описва изминалите 8 месеца – период от време, в което нямаше стремежи и растеж. Време на лъжи, фарс, политически машинации, репресивна бухалка, предадена от стария ГЕРБ на новия ГЕРБ в лицето на ПП, ДБ, БСП и други. Това каза лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов от трибуната на парламента по време на финалните декларации на партиите от 47-ото Народно събрание, предаде БГНЕС.
И законите, и решенията ви са като конституцията, която ви служи само, за да я нарушавате, обърна се Костадинов към депутатите от доскорошното управляващо мнозинство.
Потопихте държавата в кризи, но не успяхте да я унищожите. Време е да закрием парламента, а някой от вас могат да отидат да закусят в американското посолство, каза още Костадинов.
В следващото Народно събрание като мнозинство България ще бъде за българите – без маски и без мерки. Тогава новият и старият ГЕРБ ще са в миналото, заяви още Костадинов, давайки заявка, че след предсрочните парламентарни избори през есента „Възраждане” ще е водеща формация.