Общество

Свършиха парите за възстановяване на пострадалите от наводнението села в Карловско

От Илиян Велков Илиян Велков Кореспондент

Свършват парите за възстановяване на пострадалите от наводнението села в Карловско. В едно от най-засегнатите села – Слатина, все още нямат пътища, а хората са принудени да стоят на затворени прозорци заради голямото количество прах, което се разнася в населеното място.

Жителите на пострадалите населени места са неспокойни и се притесняват, че недовършеното строителство може да доведе до нови кризисни ситуации. В района все още липсват мостове, а по улиците има прах и кал вместо асфалт. 

В момента се изграждат мостове и улици, но се очаква фирмите скоро да спрат работа заради изчерпване на средствата. От община Карлово поискали за възстановяване на региона над 75 млн. лева, но получили 17 милиона и половина. Преустановяването на строителните работи в речните корита крие заплаха и от нови наводнения заради очакваните пролетни дъждове. 

От община Карлово искат спешна среща новия служебен премиер и министрите на регионалното развитие и вътрешните работи, за да ги запознаят с критичното недофинансиране на възстановителните работи.