Политика

ГЕРБ: Петков отново излъга за интерконектора

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Petkova Снимка: БГНЕС

“Петков излъга за пореден път, но това не е новина. Освен това той опроверга сам себе си.” Това каза на брифинг в народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.  

“Днес премиерът в оставка призна, че интерконекторът е получил акт 14. Проектът трябваше да бъде готов и да влезе в експлоатация на 31 декември и ако ГЕРБ управляваше, това щеше да бъде факт”, заяви Петкова.  

По думите ѝ Петков се е опитал да прикрие собствената си некадърност като обвини ГЕРБ за нереализирането на проекта. “Той самият няма никакъв принос за интерконектора. Проектът стана възможен благодарение на усилията лично на бившият премиер Борисов, така че Петков освен да провали проекта, няма никакъв принос в това. Той обвини ГЕРБ за това, че ние не сме искали да реализираме проекта, за да обслужваме нечий чужди интереси”, допълни дерпутатът от ГЕРБ-СДС.  

7 танкера - не са резервирали капацитет, т.е. те нищо не са договорили. С лъжа започнаха своето управление и с лъжа ще приключат, категорична е Петкова.  

Лъжите ще продължат и по време на предизборната кампания, защото само това могат, смята Делян Добрев. Не казват защо БЕХ не замести “Литаско” като купува руски петрол на барели, обработва го и го продава на 2,50 на бензиностанциите. Ето 2 елементарни политики, които могат да намалят цените, посочи той.