Общество

Григор Здравков за акцията в Агенция "Митници": Това е абсолютен срам за системата

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Отговорът на въпроса какъв е професионалния опит на Петя Банкова относно митниците, е нула. Девет месеца г-жа Банкова, по поръчка на Асен Василев беше в Агенция "Митници" и мога да ви кажа, че няма нито една докладна, в която тя да заяви, че даден митничар работи за контрабандиста Николай Николов – Паскал, тъй като тя има и такива претенции. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime  председателят на Сдружение “Българска легия Антимафия” Григор Здравков.

По думите му заместникът на Банкова  Людмил Маринов няма нито един ден стаж в Агенция "Митници", но е станал заместник с ресор контрабанда и последващ контрол.

Трябва да попитаме ПП кои точно тестове за интегритет са минали тези двама служители, защото не мога да се сетя? Има и нещо друго – сегашният съветник на министъра Павел Тонев беше шеф на митниците, т.е. г-жа Банкова има ли докладни към Тонев и към Асен Василев за тези хора, които се борят с контрабандата.

Това е абсолютен срам за системата, за първи път в историята на митниците репресивна служба влиза да атакува ръководството на Агенция "Митници", независимо дали в качеството им на свидетели или обвиняеми, коментира още Григор Здравков.

Целия разговор вижте във видеото.