Euronews Primetime

Кирил Добрев: Безумната коалиция ще доведе БСП до съкрушителни резултати на следващите избори

От Любомира Тонева Любомира Тонева Стажант

"Корнелия Нинова вкара партията в една безумна дясна коалиция, което ще доведе до съкрушителни резултати на следващите избори." Това коментира в Euronews Primetime Кирил Добрев, който само преди ден беше възстановен от Върховния касационен съд като член на ръководството на БСП, след като през декември беше изключен от партията.

Според него, това се дължи на факта, че правителството е сочено като едно от най антируските, изгонило десетки руски дипломати, докато проучванията сочат, че над 95% от електората на БСП е проруски ориентиран.

Следователно ще имаме тежки електорални резултати.

Кирил Добрев, БСП

Според него, високата цена на газа ще доведе до срив на икономиката и не се знае на каква точно цена ще бъде втечненият газ, доставен от седем карго кораба, както беше съобщено днес от премиера в оставка Кирил Петков.

Кирил Добрев коментира и политическите престрелки между Корнелия Нинова и президента Румен Радев.

Социалистите и левите хора харесват президента. Това е несериозно отношение, но го разбирам - на крива ракета, Космосът й пречи.

Кирил Добрев, БСП

Според него, правителството не е успяло да изпълни целите, с които е дошло на власт, тъй като се е създала нечистоплътна коалиция от 4 партии само с една цел - да държат ГЕРБ и ДПС извън властта. Няма управленска програма, а министерствата са разделени като феодална собственост.

На въпроса как в тази ситуация ще работи в БСП, Добре заяви, че партията никога не е загубена кауза и трябва да се прави разлика между ръководстовто и избирателите на БСП.

Според Добрев, сегашното ръководство трябва да се "изрине" и БСП отново да стане автентична лява партия.

Вижте целия разговор във видеото.