Свят

„Всичко ще бъде наред!“ е посланието, което Кейт Мидълтън отправи към света, след диагнозата рак

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън е в ранен стадий на лечение, след като й е открит рак.
Това съобщи тя чрез видео изявление. През януари принцесата бе приета за коремна операция в болница в Лондон. По време на интервенцията е открито и туморното образувание. Все още не е ясен типа на рака, както и какво ще е лечението, Новината е голям шок за кралското семейство, тъй като в момента Крал Чарлз III също се бори с рак на простатата. Журналистът Жени Павлова, която живее в Лондон, разказа в ефира Euronews Bulgaria, че новината, освен шок за британците, е и естествен отговор на всички спекулации, които не спряха да се появяват по медиите през последните седмици.

Тази информация обаче е и голямо разчупване на досегашния протокол на Кралството, именно и заради видеообръщението, с което Крал Чарлз III съобщи, че е диагностициран с рак на простатата. Видеото на Кейт Мидълтън е било планирано много по-рано, още от момента, в който тя е разбрала своята диагноза.

Жени Павлова, журналист

От Двореца обаче са забавили разпространението му до началото на ваканцията на учениците, което започва през следващата седмица, за да намерят Кейт и Уилям подходящ начин, по който да съобщят това на трите си деца, разказа още Жени Павлова.

„Всичко ще бъде наред!“ – това е посланието, което Кейт отправя не само към децата, а и към нацията, към всички и хората тук се надяват, че това ще бъде точно така, обясни журналистът.

Целия разговор вижте във видеото.