Политика

Димо Дренчев, "Възраждане": Третият мандат е по-интересен и вероятно ще отиде при ИТН

От Тоня Стоянович Тоня Стоянович Репортер

"Третият мандат може да бъде интересен, едва ли ще бъде даден в ръцете на Делян Пеевски, както и на БСП. Единствената опция, която остава е "Има такъв народ"". Такава прогноза направи в ефира на PrimeTime депутатът от "Възраждане" Димо Дренчев.

"Няколко пъти в последните 2 г. изпадаме в тази ситуация, имаме проектокабинет, но няма как да разчитаме, че ще получим подкрепа в парламента", допълни той. 

По думите му в момента в парламента текат усилени разговори по първия мандат. "За мен 30 процента за този мандат и 30 процента за третия мандат", каза той.

Относно нестабилността в политическата обстановка и забавянето на влизането ни в еврозоната, Дренчев коментира, че "чисто теоритично България не е подготвена да влезе в нея. "Би било опасно, защото преди да оправим социалното неравенство и конкурентноспособността, не е добре членството ни", смята депутатът.

"За мен това, което се случи с Шенген, е грандиозен провал. Трябваше да може да се улесни по път бизнесът, Нидерландия чисто меркантилно ни спря", каза той повод приемането на България по въздух и вода в Шенгенското пространство. 

"В момента ситуацията е абсолютно неразрешима, пречистващо за политиката е да се отиде на избори, естествен демократичен процес е. За нас ще е шестица от тотото, ако имаме избори 2 в 1, тоест европейски с парламентарни избори", декларира Дренчев. 

Целия разговор във видеото.