Политика

Политологът Татяна Буруджиева: Политиците по-скоро вече наместват датата на изборите

От Тоня Стоянович Тоня Стоянович Репортер

Като че ли се отварят все повече "червени линии", накрая ще стане като аргумент за провала на съставянето на правителство, че "не могат да поберат Асен Василев и Мария Габриел в един нов кабинет. Трудно можем да направим анализ на политическите процеси". Това заяви в ефира на PrimeTime политологът Татяна Буруджиева по повод напрежението между управляващите за ротация на Министерски съвет. 

Според нея целта на политиците е "по-скоро как да наместят датата на изборите, а не как да постигнат съгласие". 

 

Всеки ден трябваше да виждаме знаците на желание, а се вадят аргументи и факти как не искат да има преговори. Разтакаване, а не истински усилия за постигане на съгласие. 

Татяна Буруджиева

Не съм песимист по отношение на Мария Габриел, ГЕРБ ще намерят начин да компенсират това, че тя прекъсна кариерата си и спокойствието си в Брюксел. Не заслужаваше тези думи, които се отправиха към нея. Не е първият случай, при който жените в България, ако бъдат натоварени с по-различни функции, е изполвана подобна груба риторика. Извинението на г-н Василев бе още по-грубо, каза Буруджиева. 

По думите й е "недопустимо е да се случва подобен диалог".  

Базирайки се на всичко, което се е натрупало между партньорите във властта, Буруджиева смята, че "втори път няма шанс ГЕРБ да подари на ПП да управлява".  

Тя коментира още, че "при предсрочни избори битката за прескачане на 4 процентната бариера за влизане в НС става по-интересна и оспорвана".

Целия разговор във видеото.