Свят

Изборите в САЩ: Независимият кандидат Робърт Кенеди набира популярност

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Липсата на въодушевление от президентския реванш засили интересът на американците към алтернативни кандидати. Един от тях е Робърт Кенеди-младши, чието известно име му помогна да набере популярност за независимата си кандидатура. От Асошиейтед Прес съобщават, че предизборните прояви на Кенеди са привлекли много внимание. 

 

Американците не се вълнуват от реванша между Джо Байдън и Доналд Тръмп. Този фактор повиши интереса към кандидатурите на трети страни, по-специално към Робърт Кенеди-младши, племенник на президентът Джон Ф. Кенеди. Кенеди-младши е адвокат и активист за опазване на околната среда, който се прочува с успешни съдебни дела срещу големи корпорации. Но напоследък се фокусира върху конспирации и е лидер на движението срещу ваксините.

Джонатан Купър, Асошиейтед Прес

Въпреки подкрепата, кампанията на Кенеди е изправена пред предизвикателства. Експерти съобщават, че е много трудно за кандидати от трети партии и независими кандидати да спечелят президентския пост в Съединените щати.

 

Кенеди първоначално започва кампанията си като опонент на Джо Байдън в първите избори на демократите. Той обаче не успя да спечели подкрепа и затова смени посоката. Сега се е кандидатирал като независим.

Джонатан Купър, Асошиейтед Прес

Кенеди планира да обяви кандидата си за вицепрезидент по-късно през март в Оукланд, Калифорния.